Lysten til at læse kommer sjældent af sig selv. Vi skal skabe nogle rammer, hvor vi kan støtte, motivere og opmuntre eleverne til at finde glæden ved læsning.
På dette kursus får I inspiration til, hvordan I med praksisnære greb til læsefællesskaber, motiverende aktiviteter og inddragelse af forældre kan vække elevernes nysgerrighed for litteraturen og læsningen. Kurset er hands-on og giver jer indblik i konkrete metoder fra vores egen undervisning, baseret på mange års erfaring med at styrke læselysten hos eleverne.
Synes I også, det kan være svært at finde tid til skrivning i undervisningen?
Synes I også, det kan være en udfordring at skabe en skriveundervisning, der både er legende, autentisk og meningsfuld for alle elever?
Skrivning har lige så stor betydning for elevernes læring som læsning. For at blive sikre og dygtige skrivere skal eleverne skrive mere – og oftere. På dette praksisnære kursus viser vi, hvordan små justeringer i hverdagen kan skabe større fokus på skrivning og vække de små bankende skrivehjerter i jeres elever.
Med afsæt i vores egen undervisning og erfaring med skriveundervisning gennem mange år som undervisere deler vi konkrete og afprøvede idéer til, hvordan I kan integrere skrivning i fagene – fra korte, motiverende skriveøvelser til større skriveprojekter. Vi giver inspiration til, hvordan I kan løfte elevernes skrivelyst og skriveglæde fra 0.-10. klasse og gøre skrivningen sjovere og mere vedkommende for både elever og undervisere.
Hvordan kan vi gøre læsning meningsfuld for eleverne? Hvordan kan litteraturen ikke bare være noget, vi læser – men noget, vi bruger, bearbejder og skaber videre på?
For at give eleverne læseglæde og motivation skal de opleve, at læsning har en værdi – at den åbner døre til nye verdener, giver dem sprog til at udtrykke sig og kan bruges aktivt i deres egen skriftlige udvikling.
Hvordan kan vi bruge litteraturen som en katalysator for elevernes skriveglæde, sproglige udvikling og danskfaglige kompetencer? På dette praksisnære kursus får I en række konkrete idéer og metoder til, hvordan litteraturen kan være omdrejningspunktet for meningsfuld og engagerende undervisning i dansk.
Med afsæt i vores egen undervisning og mange års erfaring viser vi, hvordan litterære tekster kan inspirere eleverne til at skrive mere, dykke ned i sproget og arbejde analytisk, kreativt og reflekterende. Vi præsenterer en bred vifte af aktiviteter – fra korte, legende skriveøvelser til større skriveprojekter, der folder danskfagets kompetencer ud på en motiverende måde.
Kurset giver jer konkrete værktøjer til at styrke elevernes arbejde med tekstforståelse, fortolkning og skriftlighed – og hvordan I kan skabe en undervisning, hvor litteraturen ikke kun bliver læst, men også levet, skrevet og udforsket.
Vi tilbyder danskfaglige kurser til alle klassetrin i grundskolen.
Med mange års undervisningserfaring, læremiddels udgivelser og danskvejlederuddannelse i bagagen tilbyder vi oplæg, workshop, konferencer, CFU kurser og vejledningsforløb på skoler.
Indholdet kan variere, men inden for danskfagets kompetencer og rammer. Vi rammesætter og planlægger forløbet sammen med jer ud fra jeres ønsker og behov.
Varigheden kan være fra 2 til 6 timer eller flerdages kurser.
Læs mere om de forskellige workshop her.
Litteratur til danskfaget
Tølløsevej 44
4340 Tølløse, Danmark
kontakt@litteraturtildanskfaget.dk
CVR nr. 38871122
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til litteratur og undervisning i danskfaget.